Dow Corning Corporation, een wereldleider op het vlak van siliconen, silicium gebaseerde technologie en innovatie, werd genomineerd als één van de best werkplekken in België. Het Great Place to Work Institute classificeerde dit bedrijf in de top tien van bedrijven met meer dan 500 werknemers. Het Great Place to Work Institute is een onafhankelijke organisatie die studies uitvoert om de beste werkplekken ter wereld te identificeren.

De award gaat voor de vierde keer naar de research en productiesite van Dow Corning in Seneffe (België) die hiermee dus voor de vierde keer als ‘great place to work’ erkend wordt. Uit de enquête die bij de medewerkers van Seneffe afgenomen werd, kwamen vooral vertrouwen, bedrijfstrots en een sterke band tussen de collega’s onderling als bijzonder sterke punten naar boven.

Annick Meerschman, site manager van Seneffe merkte op: “Het is een zeer knappe prestatie om als toonaangevend bedrijf op het vlak van ‘great place to work’ erkend te worden. Voor ons was de deelname aan deze award een uitstekende manier om rechtstreeks van onze medewerkers te vernemen of onze praktijken effectief overeenstemmen met hun noden en verwachtingen. Het is onze ambitie om deze geest van een open en constructieve dialoog verder te zetten zodat Dow Corning nog voor vele jaren een ‘great place to work’ blijft. ”

Bij Dow Corning in Seneffe lopen meerdere initiatieven die erop gericht zijn de tevredenheid van de medewerkers in verband met hun werkomgeving en work-life balance te handhaven. Hierdoor kan het bedrijf kwalitatief hoogwaardige medewerkers niet alleen aantrekken maar ook behouden. Er worden hen een aantal voordelen aangeboden zoals flexibele werktijden, recuperatie in werktijd, vakantieregeling op basis van anciënniteit, een competitieve pensioenregeling, een uitgebreide gezondheidsverzekering en niet te vergeten, internationale carrièremogelijkheden.

Daarnaast is Dow Corning een bedrijf dat diversiteit sterk waardeert en stimuleert. Meer dan 20 verschillende nationaliteiten zijn vertegenwoordigd op de site in Seneffe en dat geldt zowel voor functies binnen productie, onderzoek en ontwikkeling, verkoop, marketing en engineering als voor ondersteunende functies. Deze internationale werkomgeving zorgt dan ook voor unieke groeikansen voor de werknemers.