Vetoplosbare vitaminen zijn van nature meestal onstabiel. Aangezien deze organische moleculen onder invloed van licht, zuurstof en warmte makkelijk afbreken, zouden ze hiertegen beschermd moeten worden. Dit is zeker het geval wanneer ze in voedingsmiddelen gebruikt worden. Doordat deze vitaminen enkel in vet oplosbaar zijn, kunnen ze bovendien niet gemakkelijk opgenomen worden in producten die water bevatten.

Prayon heeft hiervoor een innovatief proces ontwikkeld dat een optimale bescherming en stabiliteit van meer dan een jaar voor vitaminen garandeert. Het verspreidt de vitamine ook gelijkmatig over het product door de vetoplosbare vitaminen aan het fosfaatzout te hechten.

Het nieuwe product van Prayon heet FortiprayTM  en bestaat uit calciumfosfaat zout (calciumfosfaat, E341) en een complex van vetoplosbare vitaminen. Het bevat vitaminen D2 en D3 en zorgt tegelijkertijd voor een betere intestinale absorptie van calcium die door het fosfaatzout (tricalciumfosfaat) geleverd wordt.

FortiprayTM wordt gebruikt in verrijkte dranken om de stabiliteit van de vitaminen te waarborgen. Het wordt ook gebruikt in smeltkaas om een goede dispersie van vetoplosbare producten in een waterige omgeving  te krijgen.

Prayon-Fortipray_photo