transportveiligheid BASF Transportation and Distribution Safety_NL-01

Hoe ziet de binnenkant van een tankwagen eruit? Welke zijn de verschillende kleppen, openingen en veiligheidsvoorzieningen die je in een spoortankwagen kan terugvinden? Hoe kan je nagaan of een tankcontainer geschikt is voor het vervoeren van een bepaald product? Dit soort vragen zijn typische vragen die tijdens de ‘Transportation and Distribution Safety Practical Days (TDS)’ bij BASF Antwerpen in mei 2014 aan bod kwamen. Deze TDS Practical Days werden door drie belangrijke sites in Europa georganiseerd: Antwerpen, Schwarzheide en Ludwigshafen.

Het opzet van deze Practical Days? Aan de hand van praktische voorbeelden en oefeningen zowel de juridische als de specifieke BASF-eisen die TDS reguleren, uitleggen. Deze praktijkgerichte format biedt de mogelijkheid om verschillende soorten apparatuur/technologie i.v.m. TDS te zien maar ook om aandachtspunten aan te kaarten die de deelnemers in hun dagelijkse werkzaamheden ervaren. Interne en externe TDS-experts zijn beschikbaar om vragen te beantwoorden of actuele onderwerpen rond TDS te bespreken. In Antwerpen was bijvoorbeeld, één van de vier onderwerpen de binnenvaart en de BASF-collega’s hadden de mogelijkheid om aan boord van een schip te gaan.

“Dit is de perfecte aanvulling op de klassieke klassikale trainingen ‘Gevaarlijke stoffen’ die we om de twee jaar geven aan onze werknemers. Bovendien is het een geweldige kans om collega’s die van andere afdelingen of andere sites komen te ontmoeten en informatie te bekomen over upstream of downstream processen.” zegt Yves Neefs (LPO/T), de TDS-adviseur van BASF Antwerpen en tevens coördinator van het event.

Bij BASF Antwerpen, werden ongeveer 260 medewerkers opgeleid gedurende zes sessies die elk een halve dag in beslag namen. Ook Kurt Bock, voorzitter van de Raad van Bestuur van BASF SE, nam deel aan dit event. “We waren allemaal onder de indruk van de interesse die hij toonde en de vragen die hij stelde.” zegt Yves Neefs. “Ik ben zeer tevreden dat ons topmanagement zich engageert voor ‘Transportation & Distribution Safety’.” voegt hij eraan toe.

transportveiligheid BASF Transportation and Distribution Safety_NL-02