Diversiteit ARBEIDSBEPERKING

Het tewerkstellen van een werknemer met een beperking is geen ver-van-mijn-bed-show. Alleen al omwille van de verouderende werknemerspopulatie in de sector is de kans groot dat je als organisatie vroeg of laat geconfronteerd wordt met een werknemer die een beperking oploopt. Vele organisaties weten niet op welke steunmaatregelen ze kunnen beroep doen om deze werknemer opnieuw in te schakelen zonder productiviteitsverlies.

Co-valent, het vormingsfonds van de sector, lanceerde een campagne ‘Straffe werknemers, slimme werkgevers’. Deze campagne wil organisaties in de sector rond deze thematiek informeren en sensibiliseren. Meer informatie vind je hierover op www.co-valent.be/nl/arbeidsbeperking/#.

Deze webpagina toont aan de hand van een aantal cases hoe werknemers met een beperking succesvol ingezet kunnen worden. Deze praktijkvoorbeelden konden tot stand komen dankzij de samenwerking van een aantal bedrijven zoals Ineos, BASF en Deceuninck.

Bedrijven vinden op deze webpagina ook allerlei nuttige links naar organisaties die hen kunnen helpen bij het aanvragen van steun en begeleiding wanneer ze medewerkers met een beperking aanwerven of opnieuw inschakelen.