Duurzaamheidsrapport

Duurzaamheids-rapport

van de Belgische industrie van de chemie, kunststoffen en life sciences

Uitdagingen
Facts & figures
Sectorinitiatieven
The Global Goals
Ons engagements

→ Uitdagingen

Industrie in transitie

De chemie en life sciences ziet vier belangrijke uitdagingen om de sector en de samenleving op weg te zetten naar meer duurzaamheid. Als industrie in transitie engageert de sector zich om oplossingen aan te reiken voor deze maatschappelijke vraagstukken.

planet_energy
Energie & Klimaat
Samen op weg naar een koolstofslimme samenleving
Meer lezen
02-sustainable-plastic
Kunststoffen
De kringloop sluiten met kunststoffen
Meer lezen
challenge_talent
Talent
Divers talent voor een duurzame toekomst
Meer lezen
challenge_health_safety
Veiligheid, gezondheid & milieu
Permanent streven naar maximale bescherming van mens en milieu
Meer lezen

→ Facts & figures

Het rapport in een notendop

Hoe scoort de Belgische chemie en life sciences op het vlak van duurzaamheid? Duik in de cijfers en ontdek hoe de sector verder vooruitgang boekt op vrijwel alle indicatoren. Met de duidelijke ambitie om nog beter te doen.

Jobs

Key provider of quality employment

95,500
direct jobs
220,000
indirect jobs
+6,500
jobs in last 5 years
20%of manufacturingindustry

→ Sectorinitiatieven

Van ambitie naar actie

Van nog betere werkomstandigheden creëren tot investeringen in energie-efficiëntie, circulair watergebruik en de vermindering van broeikasgassen. Ontdek de acties waarmee bedrijven uit de chemie-, kunststoffen- en life sciences sector in België een versnelling hoger schakelen om bij te dragen aan een duurzame toekomst.

→ SDG's

Onze bijdrage aan de duurzame doelen

essenscia en de bedrijven van de chemie, kunststoffen en life sciences in België zijn vastbesloten om een sleutelrol te spelen in het helpen realiseren van alle Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Samen met de overheid, sociale partners, ngo’s en andere maatschappelijke actoren wil de sector samenwerken aan een betere en duurzamere toekomst.

→ Ons engagement

Voorwoord van de gedelegeerd bestuurder

Dit rapport toont de bereidheid en het uitdrukkelijke engagement van de industrie van de chemie en life sciences om te beantwoorden aan de maatschappelijke verwachtingen en werk te maken van de innovaties en transitiepaden die ons kunnen helpen om een wereld te bereiken waarin we allen willen leven.