Back to all initiatives

Leden van Phytofar investeerden zo’n 10 miljoen euro om een speciaal oplossingengamma aan te kunnen bieden voor tuinplagen dat is afgestemd op de specifieke noden van kleine tuinen en niet-professionele gebruikers. Ze investeren bovendien ook continu in innovaties die aan de maatschappelijke vereisten voldoen en tuiniers tegelijkertijd adequate en grondig geteste oplossingen bieden. Bijna de helft van de producten in de rekken zijn zo gebaseerd op actieve stoffen van natuurlijke oorsprong.

Deze producten correct gebruiken volgens de instructies op het etiket blijft echter van cruciaal belang om de veiligheid van de klant, zijn gezin en het milieu te garanderen. Het etiket effectief lezen blijft de eerste stap om een correct gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te verzekeren. Opgeleid personeel in winkels met een bewijs van bekwaamheid of ‘fytolicentie’ zijn er om klanten te informeren over het gebruik van deze producten.

Om gebruikers extra te ondersteunen, heeft Phytofar bovendien, samen met de retail verenigingen Comeos en BTV, een gratis telefoonnummer (0800/62 604*) gelanceerd dat consumenten kunnen raadplegen om praktisch advies te krijgen van opgeleide professionals. Ze zijn zes dagen per week beschikbaar van 8 u. tot 20 u. en in het hoogseizoen – van 1 maart tot 30 juni – ook op zondag van 9 u. tot 13 u.

Meer informatie vindt u op de website www.handigindetuin.be

*Enkel beschikbaar voor +32 vaste lijnen en mobiele nummers.