Back to all initiatives

Meer dan 50 CEO’s van grote en kleine bedrijven in de regio Antwerpen-Waasland hebben zich geëngageerd voor meer diversiteit op de werkvloer. Ze hebben daarvoor een charter ondertekend van VOKA – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. Ook heel wat bedrijven uit de chemiesector scharen zich achter het initiatief.

Meer dan ooit staat diversiteit hoog op de politieke en maatschappelijke agenda. Daarom is Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland gestart met een initiatief om in te zetten op alle arbeidstalenten: ‘Ondernemers bekennen kleur’. Vanuit de werkgeversorganisatie werd een open overleg gevoerd met een aantal bedrijven, externe organisaties en Vlamingen met een migratie-achtergrond.

Dat mondde uit in het charter, waarin de nadruk wordt gelegd op de economische meerwaarde van diversiteit. Ook bedrijven uit de chemiesector zoals BASF Antwerpen, Borealis, LANXESS, Proviron Industries, Total en Water-link hebben het charter ondertekend. Zo willen ze nog meer een voortrekkersrol opnemen in de integratie van alle talent op de arbeidsmarkt, ongeacht geslacht, huidskleur, nationaliteit of achtergrond.