Back to all initiatives

Jongeren in contact brengen met de fascinerende wereld van de wetenschap en de industrie: dat is de missie van Sciences adventure, het bewustmakingsproject van aptaskil (voorheen Cefochim), het competentiecentrum voor chemie, biofarma en biotech.

Aan de hand van de meest uiteenlopende activiteiten voor leerlingen en studenten uit het basis-, middelbaar en hoger onderwijs, moedigt Sciences adventure jongeren aan om te kiezen voor wetenschappelijke en technische studies en beroepen, voornamelijk in de chemie en de life sciences.

Sciences adventure organiseert onder meer activiteiten en sessies in scholen, bezoeken aan het aptaskil-opleidingscentrum en ontmoetingen tussen jongeren en wetenschappers uit de chemie, farma en biotech. De voorgestelde activiteiten laten jongeren zo kennismaken met de vele boeiende beroepen die de sector te bieden heeft.

Ondanks de coronacrisis konden in 2020 dankzij alle activiteiten bijna 8.000 jongeren en hun leerkrachten worden bereikt. De ontmoetingen vonden virtueel plaats via een STEMdating-platform. Dankzij het initiatief ‘Een job om de wereld te veranderen’, kunnen leerlingen uit het middelbaar, studenten uit het hoger onderwijs en pas afgestudeerden de jobs van morgen ontdekken aan de hand van gepersonaliseerde uitwisselingen met professionals uit bedrijven, universiteiten, opleidingscentra en clusters voor concurrentievermogen.

Sciences adventure is een project dat wordt gesubsidieerd door het opleidingsfonds van Co-valent en dat wordt gesteund door essenscia.