Back to all initiatives

In juli 2020 ontving het biotechbedrijf Kaneka Eurogentec de GMP-accreditatie voor zijn ultramoderne installatie om op grote schaal geneesmiddelen van de nieuwe generatie te produceren, zoals DNA-gebaseerde vaccins tegen het coronavirus of gentherapiebehandelingen. Een investering die nieuwe werkgelegenheidsmogelijkheden creëert. 

Kaneka Eurogentec is een wereldspeler op het gebied van biologische GMP-productie (Good Manufacturing Practice) van plasmide-DNA voor gen- en celtherapieën. Dit plasmide-DNA wordt gebruikt voor de behandeling van ziektes zoals aids, kanker, genetische ziektes en zeldzame ziektes. Het is een revolutionaire technologie die het bedrijf een plaats opleverde tussen de finalisten van de essenscia Innovation Award 2019. 

De nieuwe productie-eenheid van het biotechbedrijf, dat erkend is door het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG), is uitgerust met een fermentor van 2.200 liter die kilo’s plasmide-DNA kan produceren, ofwel het equivalent van miljoenen vaccindosissen per batch.  

Met deze investering van in totaal 50 miljoen euro speelt Kaneka Eurogentec een sleutelrol in de strijd tegen Covid-19. Het biotechbedrijf maakt namelijk gebruik van zijn knowhow voor PCR-tests, kandidaat-vaccins op basis van DNA en messenger-RNA en potentiële behandelingen voor het virus.