Back to all initiatives

Kunststoffen bieden tal van voordelen en zijn vandaag zelfs van essentieel belang, maar het recyclagepotentieel ervan moet nog verbeterd worden.

In 2018 publiceerde de Europese Commissie een strategie voor het gebruik van kunststof in een circulaire economie. Een strategie die de reinigingsmiddelenindustrie erg concreet naleeft.

In januari 2019 lanceerde de sector een vrijwillig initiatief omtrent kunststof verpakkingen dat ernaar streeft om het gebruik van gerecycleerde inhoud in kunststof verpakkingen de komende jaren op te drijven. Alle bedrijven uit de sector worden uitgenodigd om deel te nemen aan dit industriële initiatief.

Doelstelling: minstens 20% gerecycleerde kunststof in alle verpakkingen. De uiteindelijke verpakking moet dan ook recycleerbaar, herbruikbaar of composteerbaar zijn. Het is de bedoeling om tot een echte markt te komen zodat het kunststof in de economische cyclus blijft en niet in de natuur terechtkomt als afval.

Meer weten?

In deze context schaart de sector zich ook achter het engagement van de Ellen MacArthur Foundation voor een nieuwe plasticeconomie.

DETIC is de Belgisch-Luxemburgse vereniging van producenten en verdelers van cosmetica, detergenten, onderhoudsproducten, lijmen en mastieken, biociden en aerosolen. DETIC is deel van AISE, de Europese federatie van zepen, detergenten en onderhoudsproducten, die het initiatief heeft genomen.