Back to all initiatives

Leren in het klaslokaal én op de werkvloer. Dat is de kern van duaal leren. De sector chemie, kunststoffen en life sciences is al vele jaren een pionier in deze praktijkgerichte onderwijsvorm van de toekomst. Alle info over de verschillende studierichtingen en de talrijke mogelijkheden van duaal leren in de sector is voortaan te vinden op de website FormuleDuaal.be.

De FormuleDuaal-website is het ideale startpunt voor leerlingen en studenten uit het secundair en hoger onderwijs die willen proeven van duaal leren in de sector en benieuwd zijn naar de troeven en jobkansen die deze onderwijsvorm te bieden heeft. Ook scholen en bedrijven die willen starten met duaal leren vinden op het online platform een overzicht van de initiatieven in verschillende studierichtingen met contactinfo, nieuwsberichten en getuigenissen.

De nieuwe website is een initiatief van het sectoraal partnerschap duaal leren in chemie, kunststoffen en life sciences. Daarin coördineren essenscia, Co-valent, de vakbonden, VDAB, de administraties onderwijs en werk, Syntra en Syntra Vlaanderen de uitrol van duaal leren in de sector. FormuleDuaal.be werd ontwikkeld en gelanceerd met de steun van het sectorale en paritaire vormingsfonds Co-valent.