Back to all initiatives

Het Britse farmaceutische bedrijf GSK blijft investeren in zijn productievestiging in Waver en zijn onderzoeks- en ontwikkelingssite in Rixensart.  

In Waver – het grootste productiecentrum voor vaccins ter wereld – omvat de in maart 2021 aangekondigde investering van 330 miljoen euro met name de bouw van een nieuwe vriesdroogeenheid. GSK wil van zijn vestiging in Waver immers een expertisecentrum maken voor de productie van gevriesdroogde vaccins. Daarnaast breidt het farmabedrijf ook zijn gebouw voor technisch onderzoek en ontwikkeling uit.  

In Rixensart wordt de investering van 100 miljoen euro, die eind 2020 werd aangekondigd, aangewend om de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten van het bedrijf op lange termijn te verankeren en te centraliseren in een modern gebouw. Zo zal de site onder andere beschikken over nieuwe laboratoria, modulaire apparatuur om de innovatie en de prestaties op het vlak van R&D te garanderen en een geautomatiseerd systeem om het beheer van klinische monsters die vanuit de hele wereld in Rixensart toekomen, de analyse ervan en de codering van de resultaten te vergemakkelijken.  

Deze bedragen komen bovenop de 600 miljoen euro die de voorbije twee jaar al in de Belgische vestigingen werden geïnvesteerd en illustreren het vertrouwen van GSK in zijn Belgische activiteiten en medewerkers.