Back to all initiatives

Om de twee jaar bekroont de Union Wallonne des Entreprises (UWE) het werk van een Mobility Manager met een award. In 2020 viel die eer te beurt aan Patrick Vlasselaer, Mobility Manager bij GSK.  

Als pionier op dit vlak heeft GSK een solide mobiliteitsplan en vindt het zichzelf voortdurend opnieuw uit. Het mobiliteitsbeleid van het farmabedrijf integreert alle vervoerswijzen, met voor elk van hen een community van dynamische ambassadeurs, promoacties, informatiefiches en een mobiliteitsservice.  

De tussen de 150 en 200 werknemers die regelmatig of af en toe met de fiets naar het werk komen, krijgen een financiële vergoeding, hebben toegang tot reparatiestations en kunnen elektrische fietsen uitproberen en lenen.  

Wat het openbaar vervoer betreft, worden de abonnementen volledig terugbetaald en zijn er ook (privé) buspendeldiensten voorzien tussen de vestigingen van GSK in Waals-Brabant en verschillende lokale knooppunten zoals de stations van Ottignies, Genval en Waver. 

Het bedrijf moedigt daarnaast ook carpooling aan met de uitwerking van een speciaal platform, bevoorrechte plaatsen en de mogelijkheid om een fiscaal voordeel te genieten. 15% van de werknemers maakt gebruik van deze manier om zich te verplaatsen. 

Er worden regelmatig bewustmakingscampagnes georganiseerd om alternatieve mobiliteit te promoten en de verkeersveiligheid te bevorderen. Er werd bovendien een telewerkbeleid ingevoerd om onnodige verplaatsingen te vermijden.  

Het wagenpark van GSK tot slot wordt momenteel volledig herzien met de nadruk op hybride of elektrische voertuigen.