Back to all initiatives

https://www.youtube.com/watch?v=pDT_vGU80iI

Jongeren die op zoek zijn naar een studierichting in het technisch of hoger onderwijs maar nog niet goed weten waar ze goed in zijn of wat ze precies willen, kunnen terecht op http://www.heythatsme.be. De test is een gezamenlijk initiatief van technologiefederatie Agoria en essenscia. De academische onderbouwing gebeurde in samenwerking met de Antwerp Management School en het onderzoeksbureau Indiville.

Deze online profieltest helpt studiekiezers om twee vragen te beantwoorden: ‘Welke bedrijfsrol past bij mijn persoonlijkheid?’ en ‘Welke studierichtingen zijn aangewezen voor de ontwikkeling van mijn talenten?’ Het bijzondere aan de test is dat hij vertrekt vanuit acht specifieke rollen of profielen waarnaar bedrijven uit de chemie-, farma- en technologiesector actief op zoek zijn en waarvoor zowel technische en wetenschappelijke vaardigheden als meer algemene competenties vereist zijn. Het gaat om business champion, data wizard, designer, digital whizzkid, dreamcatcher, hands-on technician, innovation hero en smooth operator.

Aan de hand van een korte en eenvoudige vragenlijst ontdekken jongeren via hun eigen interesses en vaardigheden in amper enkele minuten welke rol hen het meest op het lijf geschreven is. Via de webtool krijgen ze onmiddellijk een duidelijke score per rol en een overzicht van de aanbevolen studierichtingen.

Hey That’s Me is vooral bedoeld om jongeren uit de derde graad van het secundair onderwijs te helpen bij hun studiekeuze, maar de test bevat geen definitief eindoordeel en zal nooit tot een dwingend studieadvies leiden. De naam Hey That’s Me verwijst naar de oriënterende functie van de tool en de zoektocht van jongeren naar een eigen identiteit in een snel veranderende maatschappij.

Met dit unieke initiatief willen industriefederaties Agoria en essenscia jongens en meisjes duidelijk maken dat er heel wat boeiende jobkansen zijn in de technologische en wetenschappelijke sectoren waarin Vlaanderen sterk staat, zoals onder meer automobiel, chemie, digitale technologie, farma en gezondheidszorg, lucht- en ruimtevaart, kunststoffen en telecom. De lancering op de laatste dag van het schooljaar is symbolisch om jongeren voor te bereiden om hun verdere studie- en beroepskeuze.