Prosperity → 

Toegevoegde waarde

Industriële sterkhouder van de Belgische economie

Source : National Accounts Institute
Plastics converters (NACE 22): estimate based on 2016
*Value added at current price (ESA2010)

De toegevoegde waarde die wordt gecreëerd door de industrie van de chemie, kunststoffen en life sciences is een goede graadmeter van de mate waarin de sector bijdraagt aan de welvaartscreatie van België.

Het voorbije decennium is de bijdrage van de chemie en life sciences aan de economische welvaart structureel gestegen. In 2017 was de sector goed voor een toegevoegde waarde van 19,2 miljard euro.

Bovendien blijft het economische belang van de sector in het Belgische industriële weefsel verder toenemen, vooral dankzij de sterke groei van de biofarmaceutische industrie. Zo steeg het aandeel van de chemie en life sciences in verhouding tot de totale verwerkende industrie van 27% in 2007 tot 34% in 2017. Dit is het dubbele van het gemiddelde aandeel van de chemie en life sciences in de verwerkende industrie binnen de eurozone (17% in 2017).

Hoewel België slechts 2% van de Europese bevolking en 3% van de Europese economie (BBP) vertegenwoordigt, is ons land wel het zesde grootste chemieland in Europa met 5% van de toegevoegde waarde van de Europese chemie.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Deze website maakt gebruik van cookies om uw browse-ervaring te verbeteren (optimalisatie van de functionaliteiten van de site, het delen van inhoud op social media en het verzamelen van statistische gegevens). Door verder te browsen op onze website verklaart u zich akkoord met het gebruik van dergelijke cookies.