Prosperity → 

Investeringen

Topinvesteerder in België

Source: DG Statistics (based on data from the VAT-administration

Gemiddeld investeerde de sector jaarlijks 2 miljard euro tussen 2010 en 2020, zowel in gloednieuwe greenfield-projecten als in uitbreidings- en moderniseringsprojecten om de energie-efficiëntie en de milieuprestaties van bestaande productiesites te verbeteren.

De industrie van de chemie en life sciences is zeer kapitaalintensief en is één van de grootste investeerders binnen de verwerkende industrie: de investeringen van de sector waren in 2020 goed voor een derde van alle investeringen van de totale verwerkende industrie in België. In 2018 was België goed voor 6,5% van de totale investeringen van de sector in de EU.

Blijven investeren in de modernisering van bestaande productie-installaties en bijkomend nieuwe investeringen aantrekken, is cruciaal om een duurzame toekomst uit te bouwen voor de industrie van de chemie en life sciences in België.

Acht van de top 10 grootste chemieconcerns in de wereld hebben geïnvesteerd in toonaangevende productievestigingen in België en blijven verder investeren.