Back to all initiatives

Het ToekomstATELIERdelAvenir in Brussel, ofwel TADA, is een initiatief om maatschappelijk kwetsbare jongeren te begeleiden naar een kansrijke toekomst. Bij TADA krijgen jaarlijks honderden tieners uit achterstandswijken op zaterdag les van bevlogen professionals die een inkijkje geven in hun dagelijkse praktijk. Ook Johnson & Johnson Benelux, het moederbedrijf van Janssen Pharmaceutica, en TotalEnergies werken mee. 

Tijdens de lessen van sectorbedrijven leren de tieners moleculen bouwen, badzout maken, hun eigen DNA kennen, capsules vullen en smaaktestjes doen. Ervaren professionals dragen zo de passie voor hun job over en maken jongeren warm voor een wetenschappelijke carrière.  

Leren en inspireren 

Dit blijkt enorm motiverend te werken. De leerlingen ontdekken niet alleen waar hun passies en talenten liggen, ze leren het nut in te zien van je best te doen op school. Er is ook echt voor ieder wat wils. Van advocaten tot journalisten, van koks tot mechaniciens, en uiteraard de wetenschappers van Janssen en TotalEnergies: alle soorten disciplines komen bij TADA aan bod. 

Voor Johnson & Johnson Benelux en TotalEnergies past dit initiatief in de community impact-programma’s van de bedrijven om bij te dragen aan een inclusieve samenleving. Hiermee willen de ondernemingen actief meewerken aan het creëren van kansen voor kwetsbare jongeren en hen een duwtje in de rug geven om hun talenten volledig te ontwikkelen.  

Meer info