Back to all initiatives

© L’Oréal

L’Oréal Libramont, dat gespecialiseerd is in de productie van haarverzorgingsproducten, werd door het Agence du Numérique uitgeroepen tot ‘Factory of the Future’. Dankzij voortdurende investeringen is de productievestiging in Libramont uitgegroeid tot een referentie op het vlak van duurzame ontwikkeling, nieuwe technologieën, organisatie en opleiding. Het is het eerste bedrijf in de chemiesector dat deze prijs wint in Wallonië.

Tijdens de online uitreiking werd de erkenning als Factory of the Future 2021 uitgereikt aan L’Oréal Libramont en Delhez Tôlerie. De Factory of the Future Awards worden georganiseerd door het Agence du Numérique in het kader van Digital Wallonia. essenscia is een van de 37 partners van dit initiatief om baanbrekende en toonaangevende bedrijven te ondersteunen in hun transformatie naar Industrie 4.0. De fabrieken van de toekomst worden geselecteerd na een zeer gedetailleerde audit op basis van de ‘Made Different’-methodologie.

4.400 afgewerkte haarproducten

De Belgische productievestiging van de L’Oréal Groep, die sinds 1975 op de site van Libramont is gevestigd, produceert vandaag haarkleurings-, styling- en verzorgingsproducten voor de Europese consumentenmarkt. De 400 werknemers van de fabriek produceren elk jaar 200 miljoen eenheden en 4.400 referenties van afgewerkte producten in 31 verschillende formaten.

Digitalisering en duurzaamheid

L’Oréal Libramont investeert al jarenlang in de verbetering van zijn productieprocessen om concurrerend te blijven, werkgelegenheid te creëren voor de regio en zo een referentievestiging te zijn voor de Groep. Zo heeft het bedrijf op afstand bediende machines geïnstalleerd voor het verplaatsen van pallets, maar maakt het ook gebruik van cobots en geconnecteerde toepassingen om het werk van zijn teams te vergemakkelijken, alsook een slibdrooginstallatie om zijn afval te verminderen.