Back to all initiatives
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

De Neef Chemical Processing (DNCP) en Janssen Supply Chain Geel kunnen terugblikken op een jarenlange samenwerking om oplosmiddelen zo veel mogelijk te recycleren en dus hun ecologische voetafdruk te drukken. Sinds augustus 2017 wordt gerecycleerd tolueen en isopropanol hergebruikt in de productiefaciliteiten van Janssen. DNCP investeerde in een nieuwe, speciale en hoogtechnologische distillatie-installatie om oplosmiddelen te recycleren tot een ultra puur niveau dat voldoet aan de farmaceutische normen.

Voortaan kan bij Janssen meer dan 90% van de isopropanol en het tolueen hergebruikt worden. Dat betekent niet alleen minder gevaarlijk afval, minder CO2-uitstoot en minder hulpbronnen, maar verzekert ook prijsstabiliteit in onzekere economische tijden met tal van prijsschommelingen op de grondstoffenmarkt. Het project is een mooi voorbeeld van hoe de sector de circulaire economie stimuleert door partnerschappen uit te bouwen met leveranciers.

In 2018 won dit project de Belgian Business Award for the Environment, samen met het Plant-on-a-Truck-project van InOpSys.