Back to all initiatives

Om de lancering van een nieuwe generatie producten kracht bij te zetten, investeert het biofarmabedrijf UCB, dat gespecialiseerd is in neurologie en immunologie, 300 miljoen euro in de bouw van een ultramoderne bioproductiefaciliteit op zijn site in Eigenbrakel. De fabriek zou in 2024 operationeel moeten zijn en 150 jobs moeten opleveren.  

Deze nieuwe infrastructuur moet het internationale bedrijf ondersteunen bij zijn strategische transformatie. UCB was hoofdzakelijk gespecialiseerd in de productie van geneesmiddelen op basis van chemische ‘kleine moleculen’ die vaak in tabletvorm worden aangeboden. Voortaan legt de groep zich steeds meer toe op biologische producten, grote therapeutische proteïnen, zoals monoklonale antilichamen.  

UCB kan rekenen op een hele waaier aan nieuwe veelbelovende moleculen om een permanente en duurzame groei te verzekeren. Het bedrijf wil zijn ecologische voetafdruk tot een minimum beperken en tegen 2030 koolstofneutraal zijn. De nieuwe faciliteit ligt volledig in lijn met dit streven naar milieuverantwoordelijkheid en voldoet dus ook aan de strengste milieunormen.  

De vestiging in Eigenbrakel is een van de strategische centra van de groep, waar onderzoek, ontwikkeling en productie gecombineerd worden. Deze investering verankert de positie van de Waalse site nog meer op de wereldkaart van de biotechnologie.